In de wereld van SEO, is linkbuilding een van de belangrijkste factoren in een succesvolle campagne. Als je een website hebt die slechte inhoud heeft en geen links, dan zal het moeilijk worden om te scoren in Google. Echter, als je geweldige inhoud hebt en een uitgebreide lijst van hoge kwaliteit links naar je site, dan zijn je kansen op succes veel hoger! In dit bericht gaan we over een aantal eenvoudige manieren om links te bouwen, zodat je kan beginnen met een betere ranking vandaag.

3 tips om meer lokale links te krijgen

  1. Raak betrokken bij de gemeenschap: Een van de beste manieren om links te krijgen van lokale websites is door betrokken te raken bij de gemeenschap. Begin met het bijwonen van lokale evenementen en bijeenkomsten, en kijk dan of je op een of andere manier betrokken kan raken. Je kan je tijd of diensten als vrijwilliger aanbieden, of zelfs alleen de evenementen op je website of social media pagina’s promoten.
  2. Maak contact met lokale bedrijven: Een andere geweldige manier om lokale links te krijgen is door contact te leggen met lokale bedrijven. Begin met het vinden van bedrijven die relevant zijn voor je branche, en dan contact met hen op te nemen en te zien of ze geïnteresseerd zijn in een link naar je website. Je kunt hen een linkruil aanbieden, of zelfs gewoon vragen om een vermelding op hun website.
  3. Publiceer lokale inhoud: Ten slotte, een van de beste manieren om links te krijgen van lokale websites is door het publiceren van lokale inhoud. Dit kunnen nieuwsberichten zijn, blogposts, of zelfs gewoon lijsten van lokale bedrijven of evenementen. Als je waardevolle inhoud kan creëren die relevant is voor je doelgroep, dan zal je gemakkelijk links van lokale websites kunnen aantrekken.

Linkbuilding uitbesteden

Om succesvol te scoren op de zoekmachine resultaten pagina’s, is het belangrijk om tijd en middelen te investeren in linkbuilding. Dit omvat het vinden van manieren om het aantal links naar je site te verhogen, alsmede het verbeteren van de kwaliteit van deze links.

Een strategie voor linkbuilding is het uitbesteden van het werk. Veel SEO bureaus en freelancers zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je voorzien van een uitgebreide lijst van diensten, waaronder:

  • Het creëren van organische inhoud die links van hoge kwaliteit kan aantrekken;
  • Het creëren van digitale voetafdrukken die backlinks kunnen genereren;
  • Gastblogs;
  • Het aanbieden van diensten zoals cross linking of social media amplificatie zodat je minder geld en tijd kwijt bent aan link acquisitie.

Zodra je linkbuilding hebt uitbesteed, zal je website een gestage toename van links zien na verloop van tijd.