Linkbuilding: De sleutel tot ranking

Linkbuilding: De sleutel tot ranking

In de wereld van SEO, is linkbuilding een van de belangrijkste factoren in een succesvolle campagne. Als je een website hebt die slechte inhoud heeft en geen links, dan zal het moeilijk worden om te scoren in Google. Echter, als je geweldige inhoud hebt en een uitgebreide lijst van hoge kwaliteit links naar je site, dan zijn je kansen op succes veel hoger! In dit bericht gaan we over een aantal eenvoudige manieren om links te bouwen, zodat je kan beginnen met een betere ranking vandaag.

3 tips om meer lokale links te krijgen

 1. Raak betrokken bij de gemeenschap: Een van de beste manieren om links te krijgen van lokale websites is door betrokken te raken bij de gemeenschap. Begin met het bijwonen van lokale evenementen en bijeenkomsten, en kijk dan of je op een of andere manier betrokken kan raken. Je kan je tijd of diensten als vrijwilliger aanbieden, of zelfs alleen de evenementen op je website of social media pagina’s promoten.
 2. Maak contact met lokale bedrijven: Een andere geweldige manier om lokale links te krijgen is door contact te leggen met lokale bedrijven. Begin met het vinden van bedrijven die relevant zijn voor je branche, en dan contact met hen op te nemen en te zien of ze geïnteresseerd zijn in een link naar je website. Je kunt hen een linkruil aanbieden, of zelfs gewoon vragen om een vermelding op hun website.
 3. Publiceer lokale inhoud: Ten slotte, een van de beste manieren om links te krijgen van lokale websites is door het publiceren van lokale inhoud. Dit kunnen nieuwsberichten zijn, blogposts, of zelfs gewoon lijsten van lokale bedrijven of evenementen. Als je waardevolle inhoud kan creëren die relevant is voor je doelgroep, dan zal je gemakkelijk links van lokale websites kunnen aantrekken.

Linkbuilding uitbesteden

Om succesvol te scoren op de zoekmachine resultaten pagina’s, is het belangrijk om tijd en middelen te investeren in linkbuilding. Dit omvat het vinden van manieren om het aantal links naar je site te verhogen, alsmede het verbeteren van de kwaliteit van deze links.

Een strategie voor linkbuilding is het uitbesteden van het werk. Veel SEO bureaus en freelancers zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je voorzien van een uitgebreide lijst van diensten, waaronder:

 • Het creëren van organische inhoud die links van hoge kwaliteit kan aantrekken;
 • Het creëren van digitale voetafdrukken die backlinks kunnen genereren;
 • Gastblogs;
 • Het aanbieden van diensten zoals cross linking of social media amplificatie zodat je minder geld en tijd kwijt bent aan link acquisitie.

Zodra je linkbuilding hebt uitbesteed, zal je website een gestage toename van links zien na verloop van tijd.

Haal meer uit je klanten met een klantportaal 

Haal meer uit je klanten met een klantportaal 

Wat is er mooier dan het binnenhalen van nieuwe klanten? Deze klanten ook behouden. Een eerste aankoop is leuk, maar een klant laat pas echt zijn waarde zien wanneer hij vaker en vaker iets bij uw aanschaft. Hoog tijd dus om te investeren in manieren om uw nieuwe klanten ook te behouden. 

Het belang van klantbehoud 

Hoewel het ontzettend belangrijk is om nieuwe klanten te werven voor uw bedrijf, zien sommige bedrijven het belang van het behouden van klanten over het hoofd. U wist het misschien niet maar een gemiddelde vaste klant geeft statistisch gezien bijna 70% meer uit u dan in het eerste jaar. Dit betekent dus dat één vaste klant veel meer op levert dan een nieuwe klant die slechts één aankoop bij u doet. Niet alleen leveren bestaande klanten meer geld op dan een nieuwe klanten. Een klant behouden kost ook veel minder dan het werven van een nieuwe. Verder levert een loyale klant je ook gratis marketing op door uw aan te bevelen bij anderen, die ook uw product of service nodig hebben. Erg belangrijk dus om uw klanten tevreden te houden zodat ze geld blijven uitgeven bij u en niet bij de concurrent. 

Hoe helpt een klantportaal hierbij 

Eén van de voornaamste redenen waarom klanten ontevreden worden is door gebrekkige klantenservice. Klanten vinden snel dat ze te weinig inzicht hebben in belangrijke informatie hebben of dat deze informatie onoverzichtelijk, moeilijk te vinden en te verspreid is. Hier kan een op maat gemaakt online klantportaal u mee helpen. Een klantportaal verbindt u en uw klanten door deze informatie op één plek makkelijk toegankelijk te maken voor uw klanten. U moet hierbij denken aan informatie als: bestellingen, facturen en klantgegevens. Normaal gesproken komt deze data van verschillende bronnen zoals een CRM-pakket en een e-commerce platform. Klanten zouden dus op veel plekken moeten zoeken om deze informatie te vergaren. Een online klantportaal voegt al deze datastromen samen en presenteert de informatie overzichtelijk in één systeem. Zo vinden klanten alles wat ze nodig hebben snel en gemakkelijk op één plek.  

Andere manieren om klanten tevreden te houden 

Wat ook helpt om u klanten tevreden te houden in een getraind team dat goed met elkaar verbonden is. Als een team goed verbonden is weet elke werknemer wat er speelt bij welke klant. Zo kan een klant altijd met zijn problemen bij elke werknemer terecht. 

Naast een verbonden team is goed verbonden met u w klanten en bereikbaar zijn ook erg belangrijk om uw klanten tevreden te houden. Zorg er dus voor dat u makkelijk te bereiken bent door bijvoorbeeld een klantvolgsysteem, waar uw klanten u kunnen bereiken voor al hun vragen of problemen. Zo houdt u uw klanten tevreden en houden zij uw portemonnee gevuld. 

Waarom visuele communicatie?

Waarom visuele communicatie?

Wanneer je regelmatig vergaderingen of presentaties geeft, dan weet jij als geen ander dat niet alle gegeven informatie bij de ontvanger blijft hangen. Dit hoeft niet altijd aan jouw verhaal te liggen. Mensen zijn immers bijzondere wensen, waardoor onze hersenen ook op andere manieren informatie verwerken. De één is een beelddenker terwijl de ander juist een woorddenker is. Hierdoor is het overbrengen van een boodschap extra lastig geworden. Om jouw verhaal tijdens een presentatie te verduidelijken kan je kiezen voor visuele communicatie. Maar waarom zou je hier nou voor moeten kiezen? In deze blog leggen wij je dat graag aan de hand van drie redenen uit.

 

1. Maakt inhoud begrijpelijker

Je bent vast wel bekend met de uitdrukking: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Vandaag de dag geldt deze uitdrukking nog steeds. Door de komst het internet krijgen we iedere dag weer ontzettend veel prikkels te verwerken, waardoor niet alle gekregen informatie blijft hangen. Door gebruik te maken van visuele communicatie wordt jouw verhaal verduidelijkt in de vorm van een kleurrijke praatplaat. Hiermee kan de ontvanger in een oogopslag zien wat er bedoeld wordt en trek je dus direct de aandacht. Een tekening spreekt immer voor zich.

 

2. Beeld kan gedrag veranderen

Wist je dat beeld gedrag kan veranderen? Dit klinkt misschien heel gek, maar het is inmiddels bewezen door de Amerikaanse universiteit Harvard dat beeld helpt om een doelgroep te bereiken die je anders niet had bereikt. Een goed voorbeeld hiervan is het overhalen van mensen om te gaan recyclen. Een boodschap hierover in de krant had nauwelijks effect. Totdat men besloot om visuele communicatie in te zetten via de tv, logo’s en radio. Hierdoor zit het recycle logo inmiddels in ons geheugen opgeslagen. Het blijkt dus wel weer dat de kracht van beelden nog steeds sterker is dan dat de meeste bedrijven denken.

 

3. Brengt mensen bij elkaar

Door visuele communicatie te gebruiken zorg je ervoor dat mensen bij elkaar komen. Doordat een praatplaat heel duidelijk is, kan het gebruikt worden om met verschillende mensen in discussie te gaan. Hiermee krijg je direct een interactief publiek die jouw boodschap graag wil horen. Visuele communicatie spoort de ontvangers aan om zelf ergens over na te denken en vragen te gaan stellen. Zo kan een praatplaat perfect gebruikt worden in een bedrijf waarin het niet helemaal duidelijk is wat de marketingafdeling precies doet. Door te visualiseren in een tekening wordt dit het gesprekspunt binnen het bedrijf. Hiermee wordt het mogelijk om onderling nieuwe ideeën en inzichten uit te wisselen. Dit kan soms tot waardevolle toevoegingen leiden voor jouw bedrijf!

Wil je meer weten over wat visuele communicatie voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje in de kleurrijke creaties van studio Rood Gras en laat jouw boodschap beter overkomen. Want zelfs vandaag geldt nog: beelden zeggen veel meer dan duizend woorden.

Geef je bedrijf een boost met YouTube likes!

YouTube is wereldwijd één van de meest populaire online platforms en heeft maandelijks meer dan twee miljard gebruikers. Daarom is YouTube het ideale platform om je bedrijf een boost te geven. In dit artikel lees je hoe je genoeg YouTube-abonnees kan krijgen om je kanaal naar een hoger niveau te brengen. Het krijgen van abonnees is de belangrijkste stap om meer betrokkenheid op het platform te creëren. Het kost tijd om veel YouTube-abonnees te krijgen en daarom kan het helpen om deze te kopen. Dit moet je echter op de juiste manier aanpakken, omdat sommige bedrijven alleen winst willen maken en geen interesse hebben in het succes van je bedrijf. Een voorbeeld hiervan is Youtube views kopen.

Waarom zou je YouTube-abonnees kopen?

1. YouTube algoritme

Het hebben van een groot aantal abonnees stimuleert je succes op YouTube. Het YouTube-algoritme bepaalt voor 70% welke video´s worden gekeken. Door dit algoritme wordt je vaker weergegeven als voorgesteld account wanneer je meer abonnees hebt.

Geld verdienen vanaf 1000 abonnees

YouTube kan een goede bron van inkomsten zijn – je zal niet de eerste zijn die op deze manier geld genereert. Hiervoor moet je wel voldoen aan een aantal vereisten: je kan pas beginnen met verdienen als je 1000 abonnees hebt. Een haalbaar doel, maar het kan maanden of soms zelfs jaren duren om dit te bereiken. Om dit doel snel te bereiken kun je YouTube-abonnees kopen. YouTube likes kopen en YouTube views kopen kan ook helpen om meer abonnees te genereren.

Verschijnen in Google zoekresultaten

Omdat Google het moederbedrijf van YouTube is, zijn beiden gesynchroniseerd. Het is de bedoeling dat je de betrokkenheid in de vorm van likes, reacties, shares, views en kijktijd vermeerdert. YouTube likes kopen, YouTube views kopen en echte YouTube abonnees kopen zijn acties die deze kwaliteitsinteracties allemaal vergroten. Vervolgens vergroot dit de kans dat je video zowel op YouTube wordt weergegeven als dat deze verschijnt in de zoekresultaten van Google.

Wat gebeurt er als je YouTube-abonnees koopt?

YouTube kan nepvolgers identificeren en voert regelmatig schoonmaakwerkzaamheden uit op het platform. Daarom zullen nepprofielen niets doen voor het succes van je YouTube kanaal. Ga je YouTube likes, YouTube views of YouTube abonnees kopen? Zorg er dan voor dat je oplet bij welke bedrijven je abonnees koopt. Koop geen nepabonnees die zijn gegenereerd door bots en programma’s. YouTube likes kopen en YouTube views kopen zijn andere manieren om meer abonnees te krijgen. Op deze manier trek je meer publiek aan en zullen sommige kijkers converteren naar abonnees.
Influencer marketing kan ook een goede strategie zijn om meer abonnees te genereren. Zoek naar de juiste influencers die aansluiten bij je bedrijf. Deze influencers kun je vragen om je kanaal te promoten door video’s te maken waar je bedrijf wordt aangeprezen.

 

Online aan marketing doen? Doe het als volgt

Als we kijken naar online gebied is het van groot belang om jezelf in de picture te zetten. Door de technologische ontwikkelen is het steeds gebruikelijker dat mensen online diensten en producten afnemen. Om deze reden is het goed je hier ook op te verdiepen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je besluit online een succes van je business te willen maken? Als je dit wilt doen is het van groot belang dat je enerzijds een goed marketingkanaal neerzet terwijl het ook van groot belang is om een website laten maken Eindhoven. Zonder een goede website zul je namelijk nooit vindbaar worden in Google en dat is natuurlijk zonde. We zullen hieronder kort stilstaan bij deze twee aspecten om beter gevonden te worden op online gebied.

Zorgt voor een goede website

Als je online beter gevonden wilt worden is het van groot belang dat je alles uit de kast haalt om een goede website neer te zetten. In de praktijk kan dit echter complex zijn omdat je zelf geen of amper ervaring hebt met het bouwen van goede websites. Natuurlijk zijn er wel verschillende opties op de markt beschikbaar waar je het zelf kunt doen, maar vanuit technisch oogpunt zou je nooit een perfecte website neerzetten. Om deze reden is het goed om te benoemen dat je er beter aan kunt doen om een website uit te besteden aan een expert. Een expert doet er namelijk alles aan om een goede website neer te zetten en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Denk bijvoorbeeld aan Max. Max is een echte specialist op het gebied van websiteontwikkeling.

Marketing is van belang

Als we kijken naast een goede website is het ook van groot belang dat je een goede website hebt. Als je namelijk geen goede website hebt zul je jezelf alleen maar in de vingers snijden omdat je niet gevonden wordt. Hierbij is het dus van groot belang om voldoende werkzaamheden en activiteiten te doen verrichten die je kunnen helpen om je vindbaarheid te doen vergroten. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor zul je merken dat als je eenmaal gevonden wordt je omzet een boost krijgt en dat is natuurlijk precies hetgeen waar je naar op zoek bent.

 

Marketing is echter een vak apart en daarom is het ook bij marketing aan te raden om deze werkzaamheden te doen uitbesteden. Hierbij kost het natuurlijk wel geld, maar weet je ieder geval zeker dat je een goede campagne zult neerzetten waardoor je keer op keer top resultaten zult neerzetten en dat is natuurlijk erg prettig. Benieuwd wat voor impact online marketing voor jouw bedrijf of organisatie kan hebben? Neem dan direct contact op met Max. Max helpt je graag vrijblijvend verder bij het maken van de juiste keuzes.

3 manieren om je bedrijf te promoten

3 manieren om je bedrijf te promoten

Als jij interesse hebt in het vergroten van het bereik van jouw bedrijf is het belangrijk om hiervoor enkele dingen te doen. De groei van je bedrijf zal nooit helemaal vanzelf gaan en daarom is het belangrijk dat je actie onderneemt. Je kunt je bedrijf op verschillende manieren promoten om je bereik te vergroten.

Het gebruiken van sociale media

Sociale media is een relatief goedkope manier om je bedrijf te promoten en zo op te vallen bij potentiële klanten. Je kunt eenvoudig een profiel maken op bijvoorbeeld Facebook en vervolgens door middel van je sociale media je bereik vergroten. Dit kan door naam te maken voor jezelf door het leveren van uitstekende diensten of producten, maar dit kan ook door reclame te maken op deze sociale media. Dagelijks zitten er miljarden mensen op sociale media en het bereik van deze platform is enorm groot. De kans dat er potentiële klanten ronddwalen op social media is dan ook heel erg groot.

Vraag klanten om recensies

Mensen vinden het erg belangrijk om te weten wat andere mensen van jouw product of dienst vonden. Een goede recensie of review is een uitstekende manier om je bedrijf op een positieve manier te promoten. Het trekt klanten aan en kost helemaal geen geld. Door goede recensies rondom je site te hebben staan zullen mensen sneller jouw product aanschaffen.

Het maken van een animatie video

Als je ervoor kiest om reclame te maken op welk platform dan ook is het belangrijk dat er een goed animatie bij de reclame te vinden is. Men onthoudt een goede animatie een stuk beter dan een tekst of uitspraak. Als jij ervoor zorgt dat je een unieke en creatieve animatie hebt zul je een stuk meer klanten trekken. Je kunt deze video’s ook in elkaar laten zetten door professionals van bijvoorbeeld animatie studio Amsterdam.

Wat is een transitievergoeding?

Wat is een transitievergoeding?

Ben je ontslagen? Dan heb je recht op een transitievergoeding, maar wat is dit precies? De transitievergoeding is een vergoeding voor wanneer je onvrijwillig ontslagen word. Hier heb je volgens de wet recht op, ook wanneer je arbeidscontract niet meer verlengd wordt. Ben je lang in dienst geweest? Dan kan dit bedrag aardig oplopen. Het bedrag wat jij vergoedt krijgt is namelijk 1/3 van je maandsalaris per dienstjaar.

Wanneer recht op transitievergoeding?

Zoals aangegeven heb je dus recht op transitievergoeding wanneer je ontslagen wordt of wanneer je contract niet wordt verlengd. Toch zijn er wel een aantal haken en ogen waar rekening gehouden mee moet worden. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 voorwaarden om voor transitievergoeding in aanmerking te komen, namelijk:

 1. De maatregel van het ontslag gaat uit van je werkgever
 2. Je bent niet op staande voet ontslagen, oftewel je hebt je niet misdragen. Wanneer je op staande voet bent ontslagen heb je namelijk geen recht op transitievergoeding

Wanneer geen recht op transitievergoeding?

Je hebt niet altijd recht op transitievergoeding. Er zijn namelijk een aantal uitzonderingen. We zetten ze voor je op een rijtje:

 1. Je bereikt de AOW-leeftijd
 2. Je bent jonger dan 18 en je werkt maximaal 12 uur in de week
 3. Het ontslag heeft te maken met bedrijfseconomische redenen. In het CAO staat dan beschreven dat er een andere regeling geldt.
 4. Wanneer je na 2 jaar arbeidsongeschikt bent geweest en uit dienst wilt gaan of ontslagen word heb je geen recht op transitievergoeding. Als het na 2 jaar namelijk niet mogelijk is om het werk weer op te pakken, hebben we het over een slapend dienstverband.

Transitievergoeding berekenen

Op hoeveel transitievergoeding heb jij recht op? Dat kun je erg makkelijk zelf berekenen met de gratis transitievergoeding berekenen calculator. Vul de lengte van je dienstverband in en je leeftijd en bereken hoeveel geld jij recht op hebt.

Meer weten over transitievergoeding?

Heb jij vragen over de transitievergoeding en wil je graag meer weten? Juridisch Platform is dé specialist op het gebied van transitievergoeding en kan je alles vertellen over dit onderwerp. Neem contact op met één van de specialisten van Juridisch Platform!

Is marketing een cruciaal onderdeel van een bedrijf?

Het verkopen van producten is altijd al het doel van een bedrijf geweest, daarnaast kan je ook diensten aanbieden, maar deze moet je ook verkopen, dus verkopen zijn altijd het doel en dit doel kun je via de klanten bereiken, dus klanten zijn cruciaal voor een bedrijf, want zonder klanten is het bedrijf niets. Het is dus belangrijk om vaste klanten te hebben, want deze kunnen jou enorm helpen, hierdoor heb je namelijk een vaste omzet en er kan natuurlijk altijd wel wat bij komen, maar dat is dan mooi meegenomen, maar je wilt dit vaste inkomen zeker wel houden, want anders heb je wel een probleem. Sommige bedrijven hebben het ook wel makkelijker, want bijvoorbeeld een supermarkt heeft sneller vaste klanten, omdat eten en drinken iets is wat iedereen dagelijks nodig heeft, daardoor heb je dus ook vaste klanten, want mensen moeten dit dagelijks halen. Dit is dus heel erg handig voor supermarkten, want die hebben hierdoor een vaste omzet en dat is heel erg fijn, want hierdoor weet je zeker dat je kunt blijven bestaan en dat geeft ook een fijn gevoel. Supermarkten kunnen deze vaste klanten ook door goede klanten service aan te bieden aan blijven trekken, want goede klanten service is altijd belangrijk, want klanten vinden dit heel erg fijn.

 

Daarnaast hebben sommige bedrijven hier meer moeite mee, want die verkopen producten of diensten die mensen niet elke dag nodig hebben, dus dit is al een stuk moeilijker. Vaak zijn dit ook duurdere producten. Een voorbeeld hiervan is een tv, want niemand koopt wekelijks of dagelijks een nieuwe tv, want dit is geldverspilling. Daarnaast kan je dit geld ook ergens anders aan uitgeven, want dat is veel verstandiger en handiger, want hiermee kun je bijvoorbeeld ook sparen en sparen is altijd slim om te doen, want hier kun je dan uiteindelijk iets leuks mee doen, zoals op vakantie gaan en daarnaast is het ook handig om geld achter de hand te hebben, want je kunt hiermee onvoorspelbare dingen oplossen, zoals een kapotte wasmachine of een kapotte vaatwasser, dit zijn dingen die je vaak gebruikt, dus die wil je snel vervangen en dat kan niet zonder spaargeld. Deze producten zijn vaak best wel duur, dus hier moet je wel voor hebben gespaard, want anders kun je hem niet vervangen, want je maandloon moet ook aan andere dingen gespendeerd worden. Je kunt namelijk moeilijk een week niet eten.

Linkbuilding Google

Google is een zoekmachine, waarbij je linkbuilding kan toepassen, want linkbuilding kan jou helpen met het hogerop in Google komen. Linkbuilding Google is dus een van de opties, want er zijn nog veel meer zoekmachines, maar Google is vaak wel het grootst en daarom ook het belangrijkste, want hier zijn dan ook de meeste mensen en dat is heel interessant voor bedrijven, want die willen zo veel mogelijk bezoekers op hun website, want hierdoor kunnen zij meer verkopen. Linkbuildinguitbesteden.com is een white hat link building agency, want ze houden zich aan de regels. Black hat is als je iets doet wat volgens Google niet mag. White hat is als je dingen doet die wel mogen. Het is dus wel duidelijk dat linkbuilding belangrijk is, want dit kan jouw bedrijf heel erg helpen op het gebied van online marketing.

Zo krijg jij overzicht in je financiën

Zo krijg jij overzicht in je financiën

Het doen van je financiën vinden weinig mensen leuk, maar het is wel erg belangrijk. Het is vooral belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle financiën. We helpen je graag een handje met het creëren van een duidelijk overzicht in je financiën. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijk en zie je er ook minder tegenop om er mee aan de slag te gaan.

Sla alles online op

Je kent het vast wel, een belangrijk document dat je nodig hebt kun je nergens meer vinden. Je hebt verschillende dozen en mappen waar belangrijke documenten in zitten, maar geen idee waar je net dat belangrijk document hebt liggen. Heel herkenbaar. Door alle belangrijke documenten digitaal op te slaan en een naam te geven, zorg je dat alles geordend is en gemakkelijk terug te vinden is. Door middel van de sneltoets CTRL-F kun je gemakkelijk een document opzoeken. Je kunt het dan ook niet kwijt raken, omdat het digitaal opgeslagen is.

Uitstellen is ook een slecht idee omdat je daardoor extra kosten op kunt lopen. Vaak hebben facturen een betalingstermijn, houd je je niet aan deze termijn? Dan kan het zijn dat het bedrag verhoogd wordt.

Vast moment kiezen

Het kan al veel helpen om een vast moment te vinden wanneer je je administratie gaat doen. Het is namelijk verleidelijk om het dagelijks uit te stellen. Als je dit doet is de kans groot dat je een paar weken verder bent en nog steeds niet aan je administratie gewerkt hebt. Het werk zal zich dan alleen maar opstapelen en je ziet er steeds meer tegenop. Plan bijvoorbeeld een vaste dag per week of per maand in om er mee bezig te gaan.

Automatiseren

Een voordelen aan technologie is dat er veel processen geautomatiseerd kunnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor administratieve processen. Heb je een onderneming? Er zijn tal aan softwaresystemen waar je eenvoudig je boekhouding bij kunt houden. Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan een boekhouder in Groningen, hierbij kun je hulp vragen om bijvoorbeeld belastingadvies in Groningen. Een professional weet toch altijd meer dan jijzelf.

Tips voor zoekmachine optimalisatie: Wat je moet weten over het krijgen van bezoekers

Heeft je bedrijfswebsite niet het verkeer dat je verwacht? Het is mogelijk dat het je website ontbreekt aan zoekmachine optimalisatie, wat verwijst naar een verzameling strategieën om de zichtbaarheid van je website te verbeteren bij zoekopdrachten op het web naar woorden die met je product of dienst te maken hebben. Lees verder om te leren hoe zoekmachine optimalisatie de zichtbaarheid van je website kan verbeteren.

 

Maak gebruik van header tags. Kopteksten kunnen soms te groot zijn, maar CSS kan gebruikt worden om de grootte aan te passen. Kopteksten werken in je voordeel omdat een zoekmachine dit controleert voor ze een site rangschikt. Benadruk de belangrijkere dingen met H1 en H2 opties voor tags.

 

Claim je locatie om zoekmachine optimalisatie te maximaliseren! Dat is voor websites die bedoeld zijn om locaties in kaart te brengen voor zaken met een lokale aanwezigheid. Zoekmachines zullen sites naar voren brengen die zich in de buurt van het IP adres van een klant bevinden als die naar een fysiek bedrijf zoekt. Door je site op deze pagina’s te claimen kun je je merk controleren en klanten meer geneigd maken je te bezoeken.

 

Als je een bedrijf wilt inhuren om je SEO voor je te doen, zorg er dan voor dat je ze grondig onderzoekt en interviewt. Bepaal wat voor tactiek ze gebruiken voor hun optimalisatie en zorg ervoor dat die past bij je merk en je bedrijfsstrategieën. Vraag of ze referenties kunnen geven van bedrijven die ze geholpen hebben en zoek die op. Als ze hoog scoren, ben je misschien op de goede weg. Wij kunnen je Van Dongen Online aanraden, ze zijn dé SEO specialist van Eindhoven.

 

Zelf je Search Engine Optimalisatie doen?

Voer een zoekactie uit met Google naar site: www.yourdomain.com. Door dit te doen kun je zien welke pagina’s van je website geïndexeerd worden en of die pagina’s gepresenteerd worden op een manier die zoekers ertoe zou brengen je site te bezoeken. Je kunt dan zoekmachine optimalisatie doen op de pagina’s van je website die niet geïndexeerd worden.

 

Dit lijkt eenvoudig, maar een goede praktijk om te volgen is je paginarank voortdurend te controleren met behulp van onafhankelijke verkeersmonitoring diensten. Door dat te doen kun je nagaan of je optimalisatie enig effect heeft op het verkeer op je site. Een goede site om te gebruiken is Alexa, die een overvloed aan nuttige statistieken zal laten zien.

 

Om crawlers en spiders te helpen je website te indexeren, moet je een site map maken. Een site map is een lijst van alle pagina’s waaruit je site bestaat. Door er een te maken zullen web spiders zelfs de meest duistere en verborgen pagina’s kunnen ontdekken, en ook andere belangrijke informatie ontvangen. Dit verhoogt je zichtbaarheid op het internet.

 

Zoekmachines crawlen standaard je hele site, dus moet je een robots.txt bestand opnemen om pagina’s uit te sluiten die niet relevant zijn voor het onderwerp van je site. Schrijf het bestand en upload het naar de hoofddirectory van de site. Dit vertelt de zoekmachine meteen wat hij moet negeren, zodat hij geen tijd verspilt met het doornemen van info die niet belangrijk is.

 

Zoek gratis hulpmiddelen om je te helpen bij het aanmelden. Verscheidene websites bieden geautomatiseerde indieningshulpmiddelen aan, die je helpen je in korte tijd bij wel honderden artikel directory sites in te dienen. Zoek goed om de gratis hulpmiddelen te vinden die dit doen. De meeste sites vragen een vergoeding voor deze taak, maar als je geluk hebt vind je er die dat niet doen.

 

SEO verbeteren betekent aandacht besteden aan sociale media sites. Als je lid wordt van Youtube, kun je video’s laten zien van je producten en misschien ook van de manier waarop je ze gebruikt. Met sociale media sites kun je rechtstreeks met je bezoekers praten.

 

Zoals je ziet is zoekmachine optimalisatie een betrekkelijk eenvoudig proces dat het verkeer van je website gratis kan verbeteren! Door deze eenvoudige technieken en trucs toe te passen kan je website vele malen zichtbaarder worden dan een website die geen zoekmachine optimalisatie heeft. Pas nu toe wat je geleerd hebt en zie hoe je verkeer omhoog schiet.