Elk bedrijf dat wil starten zal het nodig hebben, een startkapitaal. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het komen aan startkapitaal is erg lastig Sommige mensen zullen het sparen en andere van iemand krijgen. Met het startkapitaal kun je bijvoorbeeld je eerste producten kopen of vervoersmiddelen. Kortom de essentiële middelen kun je van dit bedrag kopen. Veel mensen denken dat het heel moeilijk is om aan startkapitaal te krijgen, het is inderdaad niet makkelijk maar dit kan het wel worden met de juiste adviezen en informatie. Wanneer je weet hoe het werkt wordt het een stuk makkelijker om het te zoeken. Voor veel mensen klinken kredietwaardigheid  en kredietverzekering als vreemde termen die ze niets zeggen. Toch zijn dit hele makkelijke begrippen.

Wat is kredietwaardigheid?

Kredietwaardigheid zijn de eigen middelen waarmee voldaan kan worden aan de lening. Denk hierbij aan je huis, onderneming, auto, openstaande vorderingen, of andere spullen.  Een bedrijf dat zijn rekening kan betalen is kredietwaardig. Het is een veelgebruikte term in de financiële branche. De kredietwaardigheid kan niet alleen belangrijk zijn voor het aanvragen van een lening of krediet maar ook voor het aangaan van contracten met klanten. De kredietwaardigheid is dus enorm belangrijk voor een bedrijf. De kredietwaardigheid zal getoetst moeten worden. De resultaten van deze toetst worden Graydon rating genoemd. Op basis van deze waarden wordt je kredietwaardigheid bepaald. Wanneer je begaafd ben in de kredietwaardigheid kun je ook zelf de kredietwaardigheid van bedrijven bepalen.

Manier 1: Kredietverzekering

Een van de manieren om aan startkapitaal te komen, is het aangaan van een kredietverzekering. Een kredietverzekering is, een verzekering, die ervoor zorgt dat het krediet wordt betaald als de debiteur verzuimt. Wanneer je deze aangaat geeft dit de crediteur meer zekerheid en zal eerder overgegaan worden tot het verstrekken van krediet. De crediteur hoeft zo niet bang te zijn dat een krediet niet betaald wordt. Het kan voor beginnende bedrijven wel lastig zijn de verzekering te betalen. Een kredietverzekering kan makkelijk aangegaan worden bij verzekeringsmaatschappijen of de bank. De bank kan strenger zijn dan een bedrijf of verzekeringsmaatschappij. Maar bij een bank loop je minder kans op louche leningen.

Manier 2: sparen

Een simpele en ouderwetse manier van het komen aan startkapitaal, het sparen van een startkapitaal. Dit kan je jarenlang opbouwen door elke maand een bepaald gedrag apart te leggen. Het voordeel van deze manier van het vergaren van een startkapitaal is, dat je nergens aan verbonden bent, het is je eigen kapitaal dat je gebruikt. Er is dus geen sprake van een lening of aandelen die je kwijt bent. Het nadeel van deze manier van een startkapitaal opbouwen is, dat het lang kan duren. Dit komt omdat je het zelf moet sparen en apart moet leggen.

Manier 3: lenen van personen

Een andere manier van het vergaren van startkapitaal is het lenen van personen. Niet van een bank of verzekeringsmaatschappij maar van familie of kennissen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld kan en wil lenen van je ouders. Dit kan makkelijker zijn omdat er bijvoorbeeld speciale afspraken gemaakt kunnen worden omtrent de leningen. Zoals afspraken over de rente of de manier van terugbetalen. Dit wordt meestal vastgelegd op papier of contracten.