De corona crisis lijkt de afgelopen maanden wederom te intensifiëren. We leven nog steeds met z’n allen in een soort surrealiteit waarin we onszelf zo goed mogelijk moeten beschermen. Met de feestdagen op komst is het belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te beschermen. Ondanks de maatregelen, wil natuurlijk niemand met de kerst alleen in quarantaine zitten. Ditzelfde geldt voor de jaarwisseling. Ondanks de maatregelen wilt iedereen in ieder geval een aantal mensen kunnen zien, op veilige wijze welteverstaan! In deze blog vertellen we je hoe je jezelf het beste kunt beschermen en jezelf kunt garanderen van een kerst met in ieder geval 3 anderen.

Desinfectiemiddel

Desinfectiemiddel is misschien wel het meest ondergewaardeerde product uit de gehele corona crisis. Het virus wordt overgedragen op basis van aanraking. Dit kan een directe aanraking zijn, maar ook een indirecte aanraking. Als je jezelf zo goed mogelijk wilt beschermen is het altijd raadzaam om een flesje desinfectiemiddel bij je te dragen! Zo kun je alle openbare dingen die je van plan bent aan te raken eerst ontsmetten. Zo weet je zeker dat de achtergebleven bacteriën op het object verwijderd zijn voordat jij ermee in aanraking komt. Desinfectiemiddel is gelukkig ontzettend goedkoop en bijna overal te verkrijgen. 

Wegwerpproducten

Het gebruik van wegwerpproducten is natuurlijk niet de meest milieubewuste keuze die je kunt maken. Het gebruik van wegwerpproducten verkleind echter wel jouw risico op besmetting. Dit uit zich overigens zowel binnenshuis als buitenshuis. Wat buitenshuis betreft spreekt dit natuurlijk voor zich, maar ook binnenshuis gebruik maken van wegwerpproducten kan jou goed beschermen! Als je bijvoorbeeld mensen over de vloer hebt en deze laat eten van een wegwerpbord of laat drinken uit een koffiebeker to go, dan kunnen ze deze vervolgens zelf in de prullenbak deponeren. Hierdoor verlies je het extra contactmoment met het desbetreffende object en minimaliseer je de kans op bacterie overdracht! Als je binnenshuis rekening hebt gehouden met de anderhalve meter, dan is de kans op overdracht door de lucht al geminimaliseerd. Waarom zou je dan vervolgens alsnog het risico lopen door dezelfde dingen aan te raken als iemand anders?