Heeft je bedrijfswebsite niet het verkeer dat je verwacht? Het is mogelijk dat het je website ontbreekt aan zoekmachine optimalisatie, wat verwijst naar een verzameling strategieën om de zichtbaarheid van je website te verbeteren bij zoekopdrachten op het web naar woorden die met je product of dienst te maken hebben. Lees verder om te leren hoe zoekmachine optimalisatie de zichtbaarheid van je website kan verbeteren.

 

Maak gebruik van header tags. Kopteksten kunnen soms te groot zijn, maar CSS kan gebruikt worden om de grootte aan te passen. Kopteksten werken in je voordeel omdat een zoekmachine dit controleert voor ze een site rangschikt. Benadruk de belangrijkere dingen met H1 en H2 opties voor tags.

 

Claim je locatie om zoekmachine optimalisatie te maximaliseren! Dat is voor websites die bedoeld zijn om locaties in kaart te brengen voor zaken met een lokale aanwezigheid. Zoekmachines zullen sites naar voren brengen die zich in de buurt van het IP adres van een klant bevinden als die naar een fysiek bedrijf zoekt. Door je site op deze pagina’s te claimen kun je je merk controleren en klanten meer geneigd maken je te bezoeken.

 

Als je een bedrijf wilt inhuren om je SEO voor je te doen, zorg er dan voor dat je ze grondig onderzoekt en interviewt. Bepaal wat voor tactiek ze gebruiken voor hun optimalisatie en zorg ervoor dat die past bij je merk en je bedrijfsstrategieën. Vraag of ze referenties kunnen geven van bedrijven die ze geholpen hebben en zoek die op. Als ze hoog scoren, ben je misschien op de goede weg. Wij kunnen je Van Dongen Online aanraden, ze zijn dé SEO specialist van Eindhoven.

 

Zelf je Search Engine Optimalisatie doen?

Voer een zoekactie uit met Google naar site: www.yourdomain.com. Door dit te doen kun je zien welke pagina’s van je website geïndexeerd worden en of die pagina’s gepresenteerd worden op een manier die zoekers ertoe zou brengen je site te bezoeken. Je kunt dan zoekmachine optimalisatie doen op de pagina’s van je website die niet geïndexeerd worden.

 

Dit lijkt eenvoudig, maar een goede praktijk om te volgen is je paginarank voortdurend te controleren met behulp van onafhankelijke verkeersmonitoring diensten. Door dat te doen kun je nagaan of je optimalisatie enig effect heeft op het verkeer op je site. Een goede site om te gebruiken is Alexa, die een overvloed aan nuttige statistieken zal laten zien.

 

Om crawlers en spiders te helpen je website te indexeren, moet je een site map maken. Een site map is een lijst van alle pagina’s waaruit je site bestaat. Door er een te maken zullen web spiders zelfs de meest duistere en verborgen pagina’s kunnen ontdekken, en ook andere belangrijke informatie ontvangen. Dit verhoogt je zichtbaarheid op het internet.

 

Zoekmachines crawlen standaard je hele site, dus moet je een robots.txt bestand opnemen om pagina’s uit te sluiten die niet relevant zijn voor het onderwerp van je site. Schrijf het bestand en upload het naar de hoofddirectory van de site. Dit vertelt de zoekmachine meteen wat hij moet negeren, zodat hij geen tijd verspilt met het doornemen van info die niet belangrijk is.

 

Zoek gratis hulpmiddelen om je te helpen bij het aanmelden. Verscheidene websites bieden geautomatiseerde indieningshulpmiddelen aan, die je helpen je in korte tijd bij wel honderden artikel directory sites in te dienen. Zoek goed om de gratis hulpmiddelen te vinden die dit doen. De meeste sites vragen een vergoeding voor deze taak, maar als je geluk hebt vind je er die dat niet doen.

 

SEO verbeteren betekent aandacht besteden aan sociale media sites. Als je lid wordt van Youtube, kun je video’s laten zien van je producten en misschien ook van de manier waarop je ze gebruikt. Met sociale media sites kun je rechtstreeks met je bezoekers praten.

 

Zoals je ziet is zoekmachine optimalisatie een betrekkelijk eenvoudig proces dat het verkeer van je website gratis kan verbeteren! Door deze eenvoudige technieken en trucs toe te passen kan je website vele malen zichtbaarder worden dan een website die geen zoekmachine optimalisatie heeft. Pas nu toe wat je geleerd hebt en zie hoe je verkeer omhoog schiet.