Het doen van je financiën vinden weinig mensen leuk, maar het is wel erg belangrijk. Het is vooral belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle financiën. We helpen je graag een handje met het creëren van een duidelijk overzicht in je financiën. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijk en zie je er ook minder tegenop om er mee aan de slag te gaan.

Sla alles online op

Je kent het vast wel, een belangrijk document dat je nodig hebt kun je nergens meer vinden. Je hebt verschillende dozen en mappen waar belangrijke documenten in zitten, maar geen idee waar je net dat belangrijk document hebt liggen. Heel herkenbaar. Door alle belangrijke documenten digitaal op te slaan en een naam te geven, zorg je dat alles geordend is en gemakkelijk terug te vinden is. Door middel van de sneltoets CTRL-F kun je gemakkelijk een document opzoeken. Je kunt het dan ook niet kwijt raken, omdat het digitaal opgeslagen is.

Uitstellen is ook een slecht idee omdat je daardoor extra kosten op kunt lopen. Vaak hebben facturen een betalingstermijn, houd je je niet aan deze termijn? Dan kan het zijn dat het bedrag verhoogd wordt.

Vast moment kiezen

Het kan al veel helpen om een vast moment te vinden wanneer je je administratie gaat doen. Het is namelijk verleidelijk om het dagelijks uit te stellen. Als je dit doet is de kans groot dat je een paar weken verder bent en nog steeds niet aan je administratie gewerkt hebt. Het werk zal zich dan alleen maar opstapelen en je ziet er steeds meer tegenop. Plan bijvoorbeeld een vaste dag per week of per maand in om er mee bezig te gaan.

Automatiseren

Een voordelen aan technologie is dat er veel processen geautomatiseerd kunnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor administratieve processen. Heb je een onderneming? Er zijn tal aan softwaresystemen waar je eenvoudig je boekhouding bij kunt houden. Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan een boekhouder in Groningen, hierbij kun je hulp vragen om bijvoorbeeld belastingadvies in Groningen. Een professional weet toch altijd meer dan jijzelf.